Vi, -folk flest, er glade i å ta bilder og video i forskjellige sammenhenger. Ved både små og store anledninger er det fint å ta minner med seg, som man kan se tilbake på senere. Dette vekker hukommelsen, og følelser etter en betydningsfull hendelse.

For noen er Snapchat, Facebook, Instagram blitt en kjapp og enkel måte å dele bilder og videoer på, raskt som bare det. Det er derfor fort gjort å glemme at det også finnes andre måter å ta bilder på, når man så lett kan få delt dem via de sosiale mediene.

Mirakel foto – Anne Rakel Haaland

Tilstedeværelsen

Som gjest i et bryllup ser jeg det enkelt i å ta bilder ved hjelp av mobilen. Dette er kanskje ikke like enkelt for selve brudeparet. Her vil man være så mye som mulig tilstede med dem rundt seg, og helst ikke bruke mobilene mer enn det mest nødvendige.

Derfor kan det for eksempel enkelt la seg gjøre å sette opp en photobooth. Dette er en flott aktivitet, hvor gjestene står fritt til å bli med på bilder og dere som brudepar kan bidra så mye som dere ønsker. Her er det bare å finne frem de supermorsomme tilbehør som gjør bildene unike. Polaroid kameraer er også geniale å bruke, hvor bildene enkelt kan henges opp på noen sekunder etter de er blitt tatt.

Men så har man jo også så mange andre ting å tenke på. Derfor er det godt å vite at dere har funnet en fotograf, som brenner for jobben sin og sluttresultatet.

Mirakel Foto – Anne Rakel Haaland

Et av de viktigste tipsene du kan få når du ser etter en fotograf, er å bruke god tid til å lete rundt. Du kan sjekk ut fotografens bilder, og se om dette passer til din stil og ditt budsjett.

Det å bruke god tid til å finne den rette fotografen, kan spare mange krefter, skuffelser og misforståelser for både dere og fotografen.

Dette er bilder som skal minne dere på den store dagen. Dette er evigvarige øyeblikk.


Derfor er det også veldig viktig at dere får god kjemi med han eller hun som skal tar bildene. Dette gjør at fotografen yter bedre, og at dere føler dere mer naturlig sammen med fotografen i en følsom setting.

Fotografen er meget konsentrert om å ta bildene av de rette øyeblikkene. Derfor er det lurt å prioritere en samtale i forkant av bryllupet, slik at dere blir kanskje setter opp hva dere ønsker å dekke med av bilder og dere blir godt kjent også, og ikke føler at dette er en vilt fremmed for dere. Fotografen kan være der for dere fra tidlig om morgenen, til sent på kvelden. Alt ettersom hva dere vil og har av budsjett.

En fotograf vil alltid ha en back- up plan. Været kan være en årsak til at dere må finne andre steder å ta bilder. Har man en plan B, går det som oftest bra. Ellers så kan sykdom også spille inn. Da er det lurt å vite på forhånd at fotografen har et godt nettverk, og vet hvem som kan være stand in, og fullføre jobben som skulle vært gjort. Om det er et stykke til det stedet dere tar bilder, må dere huske å beregne dette inn i tidsskjemaet, og tenke på at selve fotograferingen kan ta opptil halvannen til to timer. Husk at det bør være noe underholdning til gjestende under fotograferingen.

I løpet av dagen kan det være mye som skjer, som fører til at man fort glemmer å spise. Å ha en matpakke er alltid lurt å huske på. Husk å sette av tid til dette. Et også verdifullt tips er å puste ut innimellom. Det er mange ting som fort kan skje litt fort og uventet. For eksempel, -endringer i planer. Da er det lurt å huske på kjærligheten. Størst av alt!

Mirakel foto – Anne Rakel Haaland

Før var det vanlig at bildene ble tatt i forkanten av vielsen. Nå er det mer vanlig at bilder blir tatt under vielsen slik at dere ser hverandre først der og da hvor dere har seremonien. Ønsker man det er fotografen der også utover kvelden.

Bryllupsfilm!
Det er også stadig flere som velger å investere i en egen bryllups-film, tatt fra fotografens vinkel. Det er også noe som kan være med på å gjenskape den store dagen, gang på gang på gang..

Så var dagen er omme..

Fotografen er gått hjem for lengst, og dere er slitne. Det har vært en lang dag. Minnene fra dagen vil nok alltid forbli, men det du sitter igjen med er også vakre evigvarige øyeblikk tatt av deres fotograf.

Artikkel skrevet av : Sandra Høgsås for Memoria AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *