Der ikke så lett å vite hvilke søknader og papirer som må på plass, eller hva dere burde budsjettere med. Her får dere gode råd.

Lykkelig brudepar i nydelige omgivelser.

For å gifte seg i utlandet må først og fremst alle papirer og formaliteter være i orden. Dere har tre muligheter for vigsel i utlandet; ved noen norske utenriksstasjoner, hos norsk sjømannsprest eller for utenlandsk myndighet.

For vigsel ved norsk utenriksstasjon må dere ta kontakt med utenriksstasjonen i god tid for å få utfyllende informasjon, og avtale tidspunkt. Det er de samme reglene for vitner som i Norge, minst to vitner til stede under vielsen som undertegner vigselsdokumentene. For vigsel for utenlandsk myndighet gjelder lovene og reglene for landet dere vier dere i. Mer utfyllende informasjon om dette kan dere finne her.

Dette må dere tenke på før et utenlandsbryllup

Å gifte seg i utlandet kan være en drøm som går i oppfyllelse for mange. Grunnene til å gite seg i utenlands kan være mange – enten det er at du ønsker sand mellom tærne i det du sier JA til din kjære, eller om du ønsker en storartet helg sammen med alle du er glad i.

Eksperten svarer på de vanligste spørsmålene et kommende brudepar gjerne har i forbindelse med et bryllup i utlandet:

– Det er viktig å finne et sted du liker og som kanskje har betydning for dere som par, er oppfordringen fra Thomas Bendiksen, daglig leder i Memoria.

BRYLLUP I UTLANDET: Et bryllup i utlandet kan være både blant snø og fjell, eller sand og palmer.

Før et bryllup, uansett om det er i utlandet eller i Norge, så er det greit å ha en bryllupsplanlegger som kan hjelpe dere med alt dere trenger. I utlandet er det spesielt greit å ha noen som kjenner stedet, noe som vil gi dere en trygghet i planleggingen. Det er også viktig å regne på hvor mange gjester dere ønsker, og hvor mye penger dere er villig til å bruke på bryllupet.

– Vær realistisk med ditt budsjett og hvor mange dere skal invitere, forteller Bendiksen.

De beste stedene blir booket veldig tidlig, akkurat som i Norge. Derfor lønner det seg å finne et sted først, før resten av planleggingen kan finne sted.

En bryllupsplanlegger kan gi dere tryggheten i at dere finner et sted som passer for dere, snakker språket og kjenner stedet godt nok til å vite hva som vil være best for dere.

POPULÆRE REISEMÅL: Spania, Frankrike og Italia har lenge vært favoritter for bryllup i utlandet, men det finnes mange andre alternativer med samme type klima og lavere pris.

Populære reisemål og pris

Det er mange land man kan reise til for å gifte seg, og noen vil alltid være mer populære enn andre. Tidligere var det Italia, Spania og Frankrike som var på topplistene, men siden det er mulig å få det billigere, med samme klima og kultur, har andre steder tatt over topplistene.

 – Kroatia, Tsjekkia, Polen og Danmark har tatt over en del av forespørslene vi får inn, sier Bendiksen.

Prisene på et bryllup i utlandet kan variere veldig, på lik linje som det kan variere i Norge. Alt kommer an på hvor du ønsker å gifte deg, antall gjester og annet som fører med. Et bryllup i Italia og Frankrike blir fort dyrere enn i Norge, hvis du ønsker like mange gjester som hjemme.

– Men om dere bestemmer dere for et land som Tsjekkia, Polen og Kroatia kan du komme billigere ut enn om du gifter deg i Norge, forklarer Bendiksen.

Uansett hvor du velger å gifte deg, må du forvente å budsjettere med mellom 100.000 kroner til 180.000 kroner for et bryllup i utlandet.

Av: Lise Bjørk 

Tags: bryllupvielse i utlandeti utlandet gifte seg i utlandetbryllup i andre landgifte seg i andre landttips utlandsbryllupinspirasjon utlandsbryllupforlovere i utenlandsbryllupsjømannskirke og bryllupplanlegge bryllup i utlandetbryllupsplanlegger for bryllup i utlandetbudsjett bryllup utlandetpris bryllup i utlandetsøknade bryllup utlandetrinvitasjon bryllup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *